Everts BV
Everts BV
Wagenweg 104
2012 NH Haarlem
023 514 9914 - info@evertsbv.nl
Aangesloten bij
De kosten voor je nieuwe badkamer uitgelegd Inzicht in de kosten voor je nieuwe badkamer
Krijg meer inzicht in de kosten voor je nieuwe badkamer

Kosten nieuwe badkamer

Op de vraag: ‘wat kost een nieuwe badkamer?’ geven we je graag antwoord, maar dat is niet eenvoudig. Het hangt allemaal af van je wensen voor de indeling, de producten en het materiaal. Wel kunnen we je meer inzicht geven in de kosten die bij een badkamerrenovatie komen kijken en hoe je slim bespaart.

MAAK EEN AFSPRAAK

Afbeelding op de website van Baden+ waar het verschil tussen een nieuwe en gerenoveerde douchecabine wordt geïllustreerd

Nieuwe badkamer of renoveren?

Wil je een compleet nieuwe badkamer inclusief montage? Dan brengt dat natuurlijk andere kosten met zich mee dan een renovatie van je huidige badkamer. Soms kun je met nieuwe tegels of een nieuw meubel al veel verschil maken. Ook de mate van uitbesteding heeft invloed op de kosten. Aangezien er bij een badkamerverbouwing veel technieken komen kijken, raden wij aan om het vakmanschap aan ons over te laten. Toch liever zelf (een deel) verbouwen? Dan kun je ook alleen de producten bij ons aanschaffen.  

 

Nieuwe badkamer kosten

De kosten van een nieuwe badkamer bestaan uit verschillende onderdelen. Het begint allemaal bij de badkamergrootte en de mooie producten die je uitkiest in de showroom. Besteed je de montage uit? Dan moet je ook rekening houden met arbeidskosten. En vergeet ook niet de materiaalkosten en eventuele bijkomende kosten. Geen zorgen, we zetten alle kosten duidelijk voor je op een rij.

Grootte van je badkamer

De afmeting van je badkamer heeft invloed op de totale kosten. Zo leggen we de basis met wand- en vloertegels. Vanzelfsprekend heb je voor meer vierkante meters ook meer tegels nodig. Daarnaast plaats je in een grote ruimte vaak andere meubels dan in een kleine ruimte. Denk aan een vrijstaand ligbad of een extra breed badkamermeubel.

Afbeelding op de website van Baden+ van een badkamer met houtlook vloer
Afbeelding op de website van Baden+ van een wit bubbelbad

Kosten sanitair badkamer

Bij Everts BV heb je alle vrijheid. Een ligbad, (inloop)douche, meubels, kranen, verlichting en accessoires: met onze collectie stel je de badkamer van je dromen samen. Zo kunnen de spa-liefhebbers kiezen voor een stoomdouche, bubbelbad of infraroodpaneel. Houd je het liever simpel? Dan hebben we genoeg comfortabele opties voor een eenvoudige badkamer. Over het algemeen geldt namelijk hoe luxer de badkamer, hoe hoger het prijskaartje.

Stoomdouches, infraroodpanelen: je kunt het zo luxe maken als je zelf wilt

Badkamer montage kosten

Naast de meubels en het sanitair krijg je ook te maken met badkamer montage kosten. Bij een badkamerverbouwing komen veel vakmanschappen samen. Je krijgt te maken met een loodgieter, tegelzetter, aannemer, stukadoor, elektricien en cv-installateur. Deze vakmensen stemmen de werkzaamheden nauwkeurig op elkaar af. Het plannen en inkopen van alle benodigdheden zal enkele maanden duren. Het plaatsen van de badkamer duurt gemiddeld twee tot drie weken.

Afbeelding op de website van Baden+ van een monteur die een badkamermeubel in elkaar zet
Afbeelding op de website van Baden+ van een monteur die met een waterpomptang een douche vastzet

Meer of minder arbeidskosten badkamer

De hoogte van de arbeidskosten is afhankelijk van verschillende factoren. Denk aan het type huis en de gekozen materialen. Zo is het in een ouder huis soms nodig om de vloer te egaliseren en de leidingen te verleggen. Kies je voor grote tegels? Dan moeten meer mankrachten de tegels sjouwen. Naast het uurloon van de vakmensen krijg je te maken met voorrijkosten en materiaalkosten. Ook het afvoeren van het sloopafval vormt een kostenpost.

Onverwachte kosten badkamer

Tijdens de badkamerverbouwing kunnen er altijd problemen opduiken die opgelost moeten worden. Denk aan een leiding die verkeerd loopt of een ventilatiesysteem dat vervangen moet worden. Deze kosten zijn niet te voorspellen, waardoor het verstandig is om circa 5% van je budget te reserveren voor onvoorziene kosten.

Afbeelding op de website van Baden+ van een ventilatiesysteem
Afbeelding op de website van Baden+ van een inloopdouche, een infraroodpaneel, een spiegel en een badkamermeubel

Voorbeelden van bijkomende kosten nieuwe badkamer

 • Een mobiele badkamer, zodat je tijdens de badkamerverbouwing kunt douchen.
 • Een extra groep in je meterkast, als je bijvoorbeeld een bubbelbad of Sunshower wil plaatsen.
 • Versteviging van de vloer als deze een vol bad niet aan kan.
 • Een CV-ketel met hogere CW-klasse, als je een luxe regendouche of twee douches wil.

 

Besparen op je badkamerverbouwing

Wil je besparen op de kosten voor je nieuwe badkamer? Dan hebben we genoeg slimme oplossingen voor een eenvoudige badkamer,
die toch heel comfortabel is. Zo scheiden we de must haves van de nice-to-haves en behouden we de badkamerindeling.

Wees realistisch en stel prioriteiten

Om te besparen op je badkamerverbouwing is het goed om na te denken over wat echt belangrijk voor je is. Wat mag absoluut niet ontbreken in je nieuwe badkamer? En wat is fijn om te hebben, maar niet per se nodig? Als je dit voor jezelf in kaart brengt wordt al snel duidelijk waar je eventueel op kan besparen. Kijk ook zeker naar het aanbod van verschillende merken, want ook daarin zit verschil.

Afbeelding op de website van Baden+ van een spiegel, badkamermeubel en bad
Afbeelding op de website van Baden+ van een badkamer indeling

Behoud de indeling

Als je de indeling van je badkamer wijzigt, brengt dat extra kosten met zich mee. Denk aan het verleggen van de leidingen en het verplaatsen van de aansluitingen op het elektriciteitsnet. Het behoud van de indeling is daarom een stuk voordeliger. Wel hangt het af van je wensen en behoeften. Soms ontkom je er niet aan om de indeling te wijzigen.

Met de Baden+ collectie stel je de complete badkamer samen tegen een eerlijke prijs

Kies voor ons huismerk

Wist je dat Everts BV een huismerkcollectie heeft? Hiermee stel je de complete badkamer samen tegen een eerlijke prijs. De Baden+ collectie bestaat uit badkamermeubels, douches, baden, kranen, tegels, toiletten, radiatoren én accessoires van goede kwaliteit. In verschillende stijlen en maten, zodat je gegarandeerd slaagt. Goed om te weten: het assortiment voldoet aan de hoge eisen die een vochtige ruimte stelt.

Afbeelding op de website van Baden+ van een witte waskom, een zwarte waskraan, een zwarte spiegel en een houten wandplank
Afbeelding op de website van Baden+ van een witte badkamermeubel, wasbak en chromen kraan

Up- of downgrade je badkamer

Inloopdouche of douchecabine? Spiegel of spiegelkast? Veel badkameritems kun je naar wens upgraden én downgraden. Zo zijn chromen kranen goedkoper dan gekleurde kranen en komen er meer kosten kijken bij inbouwkranen dan opbouwkranen. Ook op tegels kun je gemakkelijk besparen. Over het algemeen zijn kleine tegels goedkoper dan grote tegels. Gerectificeerde tegels zijn recht afgezaagd en kunnen zo erg netjes gelegd worden, maar brengen wel meer arbeidskosten met zich mee.

Vijf extra bespaartips

  1. Een complete verbouwing is niet altijd nodig. Een badkamer kan al enorm opknappen van nieuwe tegels of accessoires. Of laat je bad vervangen door een inloopdouche; dat kan vaak binnen één dag.
  2. Houd je van natuurlijke materialen, zoals marmer en hout? Kies dan voor producten van hout- of marmerlook. Dankzij de nieuwste technieken lijken ze levensecht, terwijl ze een stuk voordeliger zijn.
  3. Ook op andere materialen kun je besparen, zonder in te leveren om comfort. Zo zijn keramische tegels mooi, duurzaam én betaalbaar.
Houtlook badkamermeubel van keramiek, voordeliger dan hout
Afbeelding op de website van Baden+ van een elektrische radiator

4. Kies voor complete sets. Zoals een compleet badkamermeubel of een complete toiletset. Dat is vaak voordeliger dan het aanschaffen van losse onderdelen.
5. Investeer in een elektrische radiator. Duurder in aanschaf, maar zeker als je een goed geïsoleerd huis hebt, bespaar je daarmee op je energiekosten.
 

Veelgestelde vragen over de kosten van een nieuwe badkamer

 • Waar begin ik met mijn badkamerverbouwing?
  Het begint allemaal bij jouw wensen en voorkeuren. Bekijk onze collectie, lees wat er bij een badkamerverbouwing komt kijken en hoe de montage in zijn werk gaat. Zo bereid je je alvast goed voor en kun je inzichtelijk maken welke zaken belangrijk zijn voor je nieuwe badkamer.
 • Waar kan ik het beste in investeren?
  Het is verstandig om te investeren in producten van goede kwaliteit en vakkundige installateurs. Je kunt het beter in één keer goed doen dan dat je achteraf producten moet vervangen.
 • Hoe kan ik besparen op kosten nieuwe badkamer?
  Onze badkamerspecialist kan je perfect adviseren over de (on)mogelijkheden binnen jouw budget. Zoals het kiezen van budgetvriendelijke producten.
 • Hoe lang duurt het plaatsen van een nieuwe badkamer?
  Gemiddeld duurt de verbouwing 2 tot 3 weken.
Afbeelding op de website van Baden+ van badkamer accessoires
6x badkamer inspiratie en tips in je mailbox?
Meld je aan voor de Baden+ nieuwsbrief