Everts BV
Everts BV
Wagenweg 104
2012 NH Haarlem
023 514 9914 - info@evertsbv.nl
  • Persoonlijk advies
  • Vakmanschap en expertise
  • Van ontwerp tot installatie
  • Aangesloten bij Baden+
Aangesloten bij
close
Badkamerkranen... Dit zijn de vele mogelijkheden - Badkamerkranen... Dit zijn de vele mogelijkheden Badkamerkranen... Dit zijn de vele mogelijkheden - Badkamerkranen... Dit zijn de vele mogelijkheden

Badkamerkranen
Kraan, badkamer, wastafel... zo maak je de juiste keuze

Het lijkt zo eenvoudig: een badkamerkraan kiezen. Maar stiekem komt er best veel bij kijken. Welke stijl wil je? Welk materiaal? Welke kleur? En ook op technisch gebied zijn diverse mogelijkheden. Wij helpen je om uit al die kranen de juiste te kiezen.

De meeste badkamers hebben drie soorten badkamerkranen. Ook in jouw badkamer zal het waarschijnlijk gaan om een wastafelkraan, een (thermostaat)kraan voor je douche en een (thermostaat)kraan voor je bad. Maar dan ben je er nog niet. Zo kun je bij al die kranen kiezen voor opbouwkranen en inbouwkranen. Én voor kranen met hoge uitloop en lage uitloop. En dan zijn er ook nog eens waterbesparende kranen… Ze komen allemaal langs in dit blog.

Opbouwkraan of inbouwkraan

Het is slim om eerst een keuze te maken tussen opbouwkranen en inbouwkranen. Smaak speelt hierbij een rol, maar er zijn ook praktische overwegingen. Als je je wastafelkraan, douchekraan of badkraan laat inbouwen, krijgt je badkamer een extra luxe uitstraling. De techniek is dan namelijk helemaal weggewerkt in de muur: je ziet alleen de kraan. Waskom en kraan (bijvoorbeeld) vormen dan samen een rustiger beeld, waardoor het design beter tot zijn recht komt.

Wil je liever niet hakken of breken? Dan is opbouwen een prima keuze. Een opbouwkraan plaats je relatief eenvoudig tegen de wand of op je wastafel. Nog een voordeel: een opbouwkraan is over het algemeen wat budgetvriendelijker dan een inbouwkraan.

Badkamerkranen... Dit zijn de vele mogelijkheden - Opbouwkraan of inbouwkraan
Badkamerkranen... Dit zijn de vele mogelijkheden - Opbouwkraan of inbouwkraan

Het design van je badkamerkranen

Qua design is er van alles mogelijk op het gebied van badkamerkranen. Je hebt namelijk keuze uit verschillende vormen, stijlen, materialen en kleuren. Ons advies: kies eerst of je een badkamerkraan met hoge of lage uitloop wil. Kijk daarna pas naar het ontwerp (in combinatie met materiaal en kleur). Was je alleen je handen? Dan is een lage uitloop prima natuurlijk. Wil je ook je haar kunnen wassen of een emmer water kunnen vullen? Dan is een kraan met hoge uitloop makkelijker.

Als je eenheid in stijl belangrijk vindt, is het slim om het design van je badkamerkranen af te stemmen op de rest van de ruimte. Bij een vrijstaand ligbad met ovalen vorm komen badkamerkranen met ronde vormen goed tot hun recht. Bij rechthoekige opbouwkommen kun je beter denken aan badkamerkranen met strakke en hoekige vormen.

Chroom of kleur?

Als je op zoek bent naar het juiste design voor je badkamerkraan, kijk je waarschijnlijk ook naar materiaal en kleur. Laten we met de materialen beginnen. De keuze in chromen badkamerkranen is het grootst; je kunt het zo gek niet verzinnen, of we hebben een eigentijds design dat helemaal past bij jou en je badkamer. Maar er zijn ook prachtige kranen van roestvrij staal. Daarmee creëer je een wat stoerdere look, die heel goed past in bijvoorbeeld een industriële badkamer.

Chromen kranen zijn tijdloos; daarmee zit je altijd goed. Maar misschien wil je liever iets unieks. Kies dan voor een gekleurde kraan: goud, brons, koper, mat wit of trendy zwart bijvoorbeeld. En ook qua afwerking heb je de keuze. Ga je voor topkwaliteit? Dan is een kraan met PVD-afwerking een goede keuze. IJzersterk én krasbestendiger dan andere kranen. Je zult zien: zulke (ogenschijnlijke) details geven de hele badkamer een andere look. Oriënteer je dus zorgvuldig en laat je goed adviseren.

Badkamerkranen... Dit zijn de vele mogelijkheden - Chroom of kleur?
Badkamerkranen... Dit zijn de vele mogelijkheden - Chroom of kleur?

Thermostaatkraan bad of douche

Dan gaan we iets meer de techniek in. Overweeg zeker om een thermostaatkraan voor je douche of bad te nemen. Die zorgt namelijk voor extra comfort en veiligheid. Bij thermostaatkranen heeft het water immers een constante temperatuur. Nooit meer ‘met de hand’ voelen en jezelf verbranden dus! Het instellen van de juiste temperatuur is bovendien heel eenvoudig met een thermostaatkraan. Douche of bad, dat maakt trouwens niet uit: thermostaatkranen zijn er voor allebei.

Bij sommige kranen wordt trouwens niet alleen het water gloeiend heet, maar ook de buitenzijde. Denk daarom eens aan een thermostaatkraan met CoolTouch® technologie. Die zorgt ervoor dat de kraan aan de buitenkant koel blijft. Wel zo veilig voor kinderhandjes (en aangenaam comfortabel voor volwassenen). Over kinderen gesproken: ken je de SafeStop-technologie al? Die voorkomt dat het water warmer wordt dan 38 graden.

Regendouche (waterbesparend)

Bij je douchekraan kies je uiteraard ook een douchekop. We kunnen eindeloos vertellen over kranen, douche en de vele mogelijkheden, maar we beperken ons hier tot de regendouche (waterbesparend) en de waterbesparende douchekop. Veel mensen genieten dagelijks van de ontspannende werking van de regendouche. Niet gek, want wat is nou aangenamer dan die duizenden druppels die als een tropische regenbui op je lichaam uiteenspatten? Dat lijkt veel water te kosten, maar gelukkig kan een regendouche waterbesparend zijn.

Zo geniet je van een unieke douche-ervaring zonder het milieu extra te belasten. En: je regendouche waterbesparend betekent automatisch ook kostenbesparend. Win-win! In het verlengde hiervan noemen we de waterbesparende douchekop van Hansgrohe. Dankzij de EcoSmart-technologie in deze douchekoppen wordt besparen echt heel gemakkelijk. Aan het water wordt namelijk lucht toegevoegd. En die luchtige waterstraal voelt heerlijk, terwijl je aanzienlijk water bespaart!

Badkamerkranen... Dit zijn de vele mogelijkheden - Regendouche (waterbesparend)
Badkamerkranen... Dit zijn de vele mogelijkheden - Regendouche (waterbesparend)

Badkamerkranen: laat je adviseren

Je ziet: de wereld van badkamerkranen, wastafelkranen, badkranen, thermostaatkranen en regendouches biedt je alle mogelijkheden om een kraan naar jouw smaak te kiezen. Wat helpt, is het maken van een moodboard. Daarop zie je al snel welke badkamerkranen het beste passen bij al die andere wensen voor je badkamer.

Laat je daarna goed adviseren door je Baden+ badkameradviseur. Die zorgt niet alleen voor de juiste badkamerkraan, maar (desgewenst) ook voor het complete plaatje en de installatie natuurlijk!

Badkamerkranen... Dit zijn de vele mogelijkheden - Banner - Badkamer moodboard [b]

Maak je eigen badkamer moodboard

Op onze website vind je de mooiste ideeën voor je badkamer. Zie je iets waar je blij van wordt? Bewaar de afbeelding op je persoonlijke moodboard. Vervolgens kun je jouw moodboard delen, printen én meenemen naar je badkamerspecialist. Verzamel je wensen en breng je droombadkamer tot leven.

START MET JE MOODBOARD

Meer leuke blogs

 

5 manieren om water te
besparen in de badkamer

In de badkamer verbruiken we veel water. Met wat slimme upgrades kun je de badkamer eenvoudig duurzamer maken.

 

De badkamertrends
van 2024

Ontdek de 5 badkamertrends voor 2024. Welke trend steelt jouw hart?

 

5 quick wins die van jouw badkamer een hotspot maken

Laat een frisse wind door de badkamer waaien met stijlvolle upgrades die weinig tijd kosten.

Met liefde gemaakt
Afspraak maken